Hoe blijf je gemotiveerd tijdens het trainen: Tips van een personal trainer.

Hoe blijf je gemotiveerd tijdens het trainen: Tips van een personal trainer.

Je herkent het vast wel: die ochtenden waarop het bed zo lekker ligt of juist die avonden waar de bank onweerstaanbaar is na een lange werkdag. Maar consistentie is de sleutel tot succes , en kan het soms een uitdaging zijn om in deze situaties gemotiveerd te blijven. Hoe blijf je gemotiveerd om te trainen ? Hier zijn enkele persoonlijke tips van een personal trainer die mij enorm geholpen hebben om gemotiveerd te blijven.

1. Doelen stellen en persoonlijke doelen

Wat wil jij bereiken? Misschien wil je je fitter voelen, gewicht verliezen of jezelf energieker voelen gedurende de dag.

Het stellen van doelen die een persoonlijke waarde hebben kan enorm helpen om je motivatie een boost te geven wanneer je dit het meest nodig hebt. Schrijf ze op en houd ze in gedachten , vooral op de moeilijke dagen!

Hoe motiveer je jezelf? Bedenk een doel die je echt inspireert!

2. Maak een flexibel plan

We hebben allemaal een druk en onvoorspelbaar leven. Een flexibel plan helpt je om hiermee om te gaan , zelfs als je schema verandert.

Probeer verschillende dagen en tijden totdat je iets vindt wat echt bij jou past!

Een vast schema kan helpen , maar flexibiliteit is key voor progressie op de lange termijn!

Bekijk onze blog: Hoe stel je een trainingsplan op.

3. Vier de (kleine) overwinningen.

In plaats van naar het einddoel te kijken , kan het enorm helpen om ook de kleine overwinningen te vieren.

5 km hardgelopen? 100 kg squat behaald? of jezelf 5 keer kunnen optrekken? Goed bezig!

Deze kleine successen zijn bouwstenen voor meer resultaten en motivatie.

4. Vind inspiratie

Inspiratie is overal te vinden, op het internet of social media of zelfs in je directe omgeving. Misschien in het verhaal van een vriend die een fitnessdoel heeft behaald of in een motiverende documentaire , zoek verhalen en mensen waar je inspiratie vandaan kan halen die je eraan herinneren waarom je bent begonnen.

5. Herinner jezelf aan de waarom

Op de dagen waar je motivatie lager is kan het helpen om terug te gaan naar de basis: Waarom ben ik begonnen en waarom is dit zo belangrijk? Dit kan het idee zijn dat je fit wilt zijn voor je kinderen of omdat je jezelf iets wilt bewijzen! Hou je hier aan vast en haal hier motivatie uit op de momenten waar dit het meest nodig is.

Haal desnoods een whiteboard in huis en schrijf hier je doel op. Hang deze ook op een plek waar je dagelijks bent zodat je het vaak ziet.

6. Wees geduldig en positief

Motivatie en vooruitgang kosten eenmaal tijd , het is belangrijk jezelf de ruimte te geven en jezelf de ruimte te geven om te groeien.

Zie in hoeveel effort je erin steekt en wees trots hierop, ook als het even tegenzit.

 

 

Je bent niet de enige die soms moeite heeft met motivatie behouden , maar door juist op die dagen door te zetten boek je de vooruitgang en is het een kwestie van tijd totdat je het doel wat je voor ogen hebt zal behalen. Blijf doorgaan en blijf gemotiveerd, elke stap is een stap in de goede richting!

Hoe blijf je gemotiveerd?

Deze 6 stappen zullen je hiermee helpen.

 

Als personal trainer kan ik je helpen om een trainingsplan op maat te maken, zodat je de optimale manier gebruikt om je doelen te behalen en je motivatie hoog blijft.

Wist je dat je bij ByJesseInShape ook een gratis proeftraining kan aanvragen om te zien of personal training en de voedingsbegeleiding wat voor jou is? Ik help je graag met groeien en je doelen bereiken.

 

 

 

 

Anderen bekeken ook

Hoe blijf je gemotiveerd tijdens het trainen: Tips van een personal trainer.
Hoe blijf je gemotiveerd tijdens het trainen: Tips van een personal trainer.
gezonde snacks voor onderweg!
5 Gezonde snacks voor onderweg

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.